Softver

unosi pamet u Pametnicu

Osnovni softver za pametnicu

Moćan softverski paket koji (naravno bez nadoplate) dolazi s Pametnicom sadrži toliko mogućnosti i resursa da je za većinu potreba i više nego dovoljan. Ovo naročito vrijedi za početni period kada će vaša publika – napose mlađa – jamačno biti pod dojmom jednostavnosti i učinkovitosti same pametne ploče. Za naprednije korištenje u edukaciji ili poslovnom okruženju vrijedi razmisliti i o posebnim softverskim paketima.

Osnovni softverski paket

Neka vas riječ “osnovni” ne zavara – korištenjem ovog intuitivnog softvera možete lako i brzo raditi s dokumentima, slikama ili slajdovima svih vrsta, pisati, crtati – dakle stvarati i prikazivati kakve god sadržaje poželite. Kako je dio softvera golema kolekcija fotografija, ilustracija i drugih grafičkih elemenata (a ne zaboravite i na zvuk!), nema ograničenja provođenju vaših ideja u djelo.

Čitajte više o SMART Notebook softveru

Edukacijski softver za brže učenje

Edukacijski softver za pametnicuNajnaprendije hrvatske škole već su prepoznale potencijal edukacijskog softvera za Pametnicu, te ga koriste za učenje na daljinu – a i blizinu. Uz Pametnicu se sve lakše i brže uči, od zbrajanja jednoznamenkastih brojeva do više matematike. Prepoznavanje rukopisa znači da učitelji i učenici mogu pojednostavniti, riješiti i nacrtati graf prirodnim pokretima ruke. Koncepti se predstavljaju simbolično, brojčano i vizualno. Period koncentracije se tako produžuje, a stalnom interakcijom i multimedijalnim pristupom olakšava pamćenje podataka i shvaćanje pojmova.

Čitajte više o SMART Math Tools, matematičkom softveru za Pametnicu

Softver za razmjenu ideja

Ako ste ikada sudjelovali u videokonferenciji, dakle sastanku na daljinu, jasno vam je koliko moćan alat dobijate kroz mogućnost da na pametnoj ploči radi više ljudi istodobno. Sve urađeno (ili odabrane dijelove) vide svi sudionici konferencije, ma gdje se nalazili. A to je tek jedna od mogućnosti koje softver nudi… Postoji i verzija koju je dovoljno instalirati samo na jednom računalu; ostali se sudionici priključuju jednim klikom.

Čitajte više o SMART Bridgit konferencijskom softveru

Poslovni softver za pametnicu

 

Softver za provjeru znanja

Odgovarač za povratnu informaciju u modernoj školi
Provjera znanja je uvijek predstavljala dan tjeskobe učenicima – no ne više! Osim što je Odgovarač zabavan i zanimljiv, također oslobađa vrijeme za nastavnika automatskim rezultatima i statističkom obradom provjere znanja.

Čitajte više o Odgovaraču.