Apple iPad

iPad4_1Dodirnite savršenstvo. Apple iPad je s punim pravom na tronu svjetske ponude tablet računala. Jednom kad ga primite u ruke, neće više poželjeti drugi tablet.

Multimedijski šampion

Internet, televizija, glazba ili pisana riječ – iPad može sve. Bogatim mogućnostima za povezivanje u svakom se trenutku možete povezati sa svijetom i surfati. Na internetu možete gledati i skidati video, glazbu, slike ili pak knjige. Naravno, integrirana kamera vam omogućuje snimanje video zapisa i fotografiranje, a zatim taj sadržaj možete dijeliti s drugim korisnicima. iPad je lagan i prenosiv što čini sve ove opcije dostupnima na svakom koraku. S druge strane, za ostvarenje zadataka se brinu brojne aplikacije koje možete pronaći na AppStoreu, a vaši apetiti će zasigurno biti zadovoljeni, jer dostupnih ima preko 300 000 aplikacija.

Nenadmašne brojke

Kada u ruke prihvatite bilo koji tablet ili “pametni telefon”, neizbježno prvo što primjetite jest zaslon – a on je kod iPada jednostavno besprijekoran. 1536 * 2048 je rezolucija novog iPad Retina zaslona; koji vam omogućuje da nikada jasnije vidite sve detalje na vašem iPadu. Naravno, kako bi bilo što na tom zaslonu izledalo izvrsno, pobrinula se PowerVR grafika – i to četverojezgrena. Za potpuno multimedijsko iskustvo brine i stražnja 5 megapikselna kamera, koja je u mogućnosti snimati Full HD video zapise. Ovo čudo od uređaja radi na Apple-ovom iOS 6 operativnom sustavu, a pokreće ga dvojezgreni procesor takta 1,4 GHz.

Apple – ime kvalitete i mogućnosti

S obzirom da je jedan od najprodavanijih uređaja na svijetu, podrška za iPad je enormna. Od velikog broja aplikacija i softverskih rješenja do raznih dodataka koji upotpunjuju ili pak nadograđuju vaš tablet. Budite uvjereni, svaka moguća primjena iPada u praksi koja vam padne na um – netko je već radio na tome – i postoji praktično rješenje.
ipad4_3

Tehničke specifikacije

· OS: iOS 6
· zaslon: 2048×1536; dijagonale 9.7 incha
· chipset: Apple A6X
· procesor: Dual Core 1,4 GHz
· grafika: PowerVR SGX554MP4
· memorija: Interna 16/32/64/128 GB; 1 GB RAM
· kamera: 5 MP (2592 x 1944); geo-označavanje, auto fokus, fokus na dodir, detekcija lica
· ostalo: WLAN, Bluetooth, GPS
· baterija: 11 560 mAh (42,5 Wh)